Reclama pe acest blog/ Advertise on this blog


BANNER - 1 EURO/ZI

marți, 19 august 2014

vampiri, zmei, iele si varcolaci

Dincolo de metafora este mesajul


A fost odata, ca niciodata…hmmm, ce ar fi putut fi pe aceste meleaguri incerte?un vampir, un zmeu, iele, varcolaci…hoinareau, cica, prin noptile fara Luna si se hraneau cu sangele si vlaga oamenilor ce se lasau prinsi in mrejele lor. Asa s-au nascut descantele si practicile de alungare a “copiilor intunericului”. Suntem un popor superstitios si arareori ne punem intrebari despre ceea ce batranii nostri ne-au transmis. Arareori incercam sa privim dincolo de invelisul de basm si sa vedem intelepciunea mesajului. Asemeni Cuvantului lui Dumnezeu, transmis in cartile sfinte, care este neschimbat si care nu are limita de timp, intelepciunea stramosilor nostri merge dincolo de granitele epocilor.
Suntem in secolul XXI, in era super-tehnologiei, a super-geneticii…a super-orice vreti, dar, nu, “copiii intunericului” nu au ramas in Evul Mediu. Nu, nicidecum.

Acum ii numim “vampiri energetici”, cei ce ne “sug” energia si ne lasa sistemul imunitar la cote scazute, zmeul din legenda este vecinul care ameninta si care arunca in batrane cu pietre sau chiar le “face felul”…ce sa mai vorbim despre frumoasele si maleficele Iele…cu siguranta majoritatea barbatilor au avut de-a face cu ele…varcolacii…ei bine, pe astia ii vedem acum mereu in preajma animalelor, deghizati in fiinte candide, cu ochi lacrimosi, cerand “ajutor” ca sa salveze un biet animalut suferind…pozand in ziare, reviste si aparand in emisiuni TV. Ajung direct la inima celor ce ii vad si storc tot ce se poate, desigur, bani, ca asta e  “vlaga” ce vor sa o “stoarca”. Iar si iar.  Ei, iata cum legendele nu mor, pentru ca personajele din ele sunt nemuritoare si adaptabile fiecarei epoci. Acum, ar trebui sa studiem mai indeaproape descantecele si leacurile prin care pot fi anihilati “copiii intunericului”. Regula “de aur” , mai presus de orice, este aceea ca “Intunericul poate fi invins doar prin Lumina”, “Raul prin Bine”, “Ura prin Iubire” Nu ar trebui sa fie prea greu, daca ne amintim ca Lumina, Binele absolut si Iubirea neconditionata inseamna Divinitatea.


G.E.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu